Projecten

Projecten 2019-2020.

2020 – Dordtse Kill, 3 – Project ERRO – bouwbegeleiding bedrijfspand

2019-2020 Wilgenlaan 2 te Dordrecht, bouwbegeleiding.

2018 -2019 Nieuwbouw ambulancepost in Papendrecht:

Ambu papendrecht 2Ambu papendrecht 12017 – 2018. Davenne Bouwkundig Adviesburo (DBA) verzorgt het complete traject van ontwerp tot realisatie voor de bouw van twee ambulanceposten in Papendrecht en een in Meerkerk (Molenwaard) in opdracht van de Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid te Zwijndrecht. Ook voert DBA het bouwmanagement en bouwtoezicht. 

Davenne-Allways2Staton-Allways-Davenne2017 – 2018. Davenne Bouwkundig Adviesburo (DBA) verzorgt het bouwmanagement en bouwtoezicht voor Allways Transport BV. Het betreft een nieuwbouwbedrijfspand met fabriekshal en loading-docks aan de Opaal in Dordrecht (Dordtse Kill). De hoofd aannemer is Staton Bouw BV uit Alblasserdam.

Renovatie Villa2017 – 2018. Davenne Bouwkundig Adviesburo (DBA) verzorgt het bouwtoezicht op de werkzaamheden van een aannemer die een luxe villa renoveert en verbouwd in de wijk Dubbeldam te Dordrecht.

dsc061622016. Het opstellen van een MJOP en gevelonderhoud advies voor het pand aan de Noordendijk 250 te Dordrecht.

Davenne Sliedrecht2016.Gemeente Sliedrecht (begrotingen).

Het opstellen van een begroting ten behoeve van een interne verhuizing. De tweede begroting is gebaseerd op het verplaatsen van het huidige consultatiebureau in het gebouw “Rivas” naar de nieuwe Bibliotheek.

Hof Complex2015 – 2016. Het Hof te Dordrecht (advies en MJOP  volgens de NEN2767 – gevelrenovatie)

Een belangrijk moment in de geschiedenis van Het Hof is de Eerste Vrije Statenvergadering die in 1572 in de Statenzaal werd gehouden. Tijdens deze vergadering komen een aantal belangrijke personen in Dordrecht bij elkaar om een opstand tegen de Spaanse koning voor te bereiden. Naast het uitroepen vrijheid van godsdienst en godsdienstbeoefening word Willem van Oranje tot stadhouder benoemd en word geld ingezameld voor een leger. Dit was een revolutionaire daad, want eigenlijk mocht alleen de vorst – Filips II- zo’n vergadering bijeenroepen. Dankzij de Eerste Vrije Statenvergadering werden de Nederlanden uiteindelijk vrij en onafhankelijk.

582 2012-10-02 voorlopig ontwerp.pdf 2015. “De Holland” te Dordrecht (MJOP)

Dit gebouw is ontworden door architect Sybold van Ravensteyn. Gebouw De Holland in Dordrecht is in 2014 weer in oude luister hersteld. Na iets meer dan een jaar is de grote verbouwing zo goed als klaar. Nu kan het pand ingericht worden als Nationaal Onderwijsmuseum. Davenne heeft een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) met betrekking tot het onderhoud van het gebouw opgesteld in opdracht van het Ingenieursbureau Drechtsteden.

Grotekerkdordrecht.jpg 2015. “Grote Kerk” te Dordrecht (MJOP)

De middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht. Davenne heeft een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) met betrekking tot het onderhoud van de kerktoren opgesteld in opdracht van het Ingenieursbureau Drechtsteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*