CAD Tekenwerk (2D en 3D)

CAD Tekenwerk (2D en 3D)

2D tekenwerk wordt nog steeds veel toegepast in de bouwwereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woningplattegronden, bestektekeningen en detailtekeningen.

Bij woningbouworganisaties zijn nog veel papierentekeningen aanwezig die men graag als digitaal bestand wil hebben om de tekeningen te kunnen gebruiken in hun digitale omgeving.

Davenne Bouwkundig Adviesburo (DBA) kan uw analoge tekeningen omzetten naar een volwaardige AutoCAD tekening en mocht u niet in het bezit zijn van een CAD-programma, dan is dat geen enkel probleem, omdat de tekeningen makkelijk om te zetten zijn naar PDF-formaat. Dit formaat is met behulp van bijvoorbeeld het gratis programma Adobe Reader op iedere computer te bekijken en uit te printen.

Op deze manier is het voor u mogelijk om aan de hand van deze tekeningen aanbiedingen te laten maken door verschillende bedrijven of de tekeningen als onderlegger te gebruiken voor uw ontruimingsplan en indelingstekeningen.

3D tekenwerk. Sinds de komst van 3D in de wereld van de techniek is er op dit gebied veel veranderd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het beginstadium van een ontwerp al 3D visualisatie te maken om een indruk te krijgen van het eindresultaat. Het is mogelijk om een gebouw of verdieping vanaf alle kanten te bekijken.

Met de 3D visualisatie is het mogelijk inzicht en gevoel te krijgen bij de kleurstelling, materiaal gebruik en sfeer van de inrichting. Zeker voor de interne communicatie binnen bedrijven kan een 3D visualisatie verhelderend werken.

Ook kunnen 3D visualisaties worden toegepast in verkoopfolders bij woningbouworganisaties en makelaars om de woning of het kantoor aan te prijzen.

DBA adviseert u graag in de mogelijkheden die het beste aansluiten in uw bedrijf.

3Davenne-view-2

3Davenne-view-1