Ontruimingsplan NEN 1414

Ontruimingsplan NEN 1414

De Ontruimingsplattegrond (conform de NEN1414) is een onmisbaar onderdeel van uw Bedrijfshulpverleningsplan (BHV). Duidelijkheid over de vluchtwegen in uw gebouw is van groot belang voor de veiligheid van uw cliƫnten en medewerkers.

Davenne Bouwkundig Adviesburo (DBA) kan deze plattegronden voor u vervaardigen. De plattegronden worden gemaakt op basis van de NEN (Nederlandse Norm) 1414 van 2007, zodat uw plattegrond voldoet aan de geldende regels. Verder is een dergelijke plattegrond een grote informatiebron voor de professionele hulpdiensten.

De NEN 1414 beschrijft de criteria voor de weergave van vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen op ontruiming- en aanvalsplattegronden ten behoeve van hulpdiensten. Deze norm geldt voor plattegronden van gebouwen, openbare voorzieningen, technische installaties en fabrieken. Naast de aanwijzingen voor het gebruik van symbolen bevat de norm ook eisen voor de inrichting en het ontwerp van deze plattegronden. Verder bevat de norm informatie over het opstellen van veiligheidsplattegronden.

DBA adviseert, inventariseert en realiseert uw ontruimingsplan. Ook bij het onderhoud van bestaande plannen als gevolg van mutaties zijn wij graag uw partner.

cropped-cropped-logodavenne-site2.png